Díjnyertes tárhelyszolgáltató, a weboldal-tulajdonosok választása

WordPress vagy WooCommerce oldalát hozzánk költöztetné? Bízza gondos, szakértő kezekre a teljes folyamatot kattintson ide!

Kérdések és válaszok az e-számláról*

Mi az az e-számla?

Az e-számla elektronikusan előállított, tárolt és továbbított számlát jelent. Vagyis ha egy „E-számlát állítottunk ki Önnek!” tárgyú e-mailt kap, akkor vagy ennek csatolmányában, vagy pedig az Ügyféladmin felületen keresse elektronikus számláját.

E-számla kiállítása esetén nem küldünk Önnek papíralapú számlát.

Miért előnyösebb az e-számla?

 • Gyors, mivel nem kell postázni. E-mailben kapja meg, PDF formátumban.
 • Környezetbarát, mivel nem kell kinyomtatni, PDF formátumban hiteles.
 • Modern, egyszerűen kezelhető számítógépen.
 • Helytakarékos, nem kell kinyomtatni, így tárolása nem foglal helyet az irattartójában.
 • Könnyen visszakereshető, minden számláját megtalálja Ügyféladmin fiókjában a „Számláim” menüpont alatt.

Az e‑számlát befogadja bármelyik hatóság vagy pénzintézet?

Igen, de kizárólag elektronikus formában.

Hol választhatom ki, hogy kérek-e e-számlát?

Az Ügyféladminon az Adataim & módosítás oldal lap alján módosíthatja e‑számla kérési igényét. Új rendelés esetén az áttekintő lapon a Fizetési Lehetőség rész alatt választhatja ki, hogy e‑számlát kér-e:

E-számlák kérek (kivéve csekk esetén)

A fentieken kívül domain- vagy tárhelyhosszabbításkor is beállíthatja, hogy e‑számlát szeretne-e kapni. Ezek a módosítások az összes, jövőben készülő számláját érintik, viszont a számlák kiállításáig bármikor van lehetősége megváltoztatnia döntését.

Miért hiteles az e‑számla?

Az e‑számlákat a Tárhely.Eu saját nevére szóló digitális aláírásával, valamint minősített időbélyeggel látja el. Az időbélyeg tanúsítja, hogy az e‑számla az időbélyegzés pillanatában már létezett, a digitális aláírás pedig a garancia arra, hogy a számla azóta nem módosult. Ezenkívül minden PDF számla tartalmaz egy XML-csatolmányt is, amely feldolgozható a NAV ajánlása alapján készült programokkal. Nagyon fontos, hogy az e‑számla csakis elektronikus formában hiteles, kinyomtatva nem!

Több másolatom is lehet ugyanarról az e‑számláról?

Igen! Egy elektronikus számla minden példánya hiteles, amit a fent említett, időbélyegzett aláírás biztosít. Tehát az e‑számlát nyugodtan továbbíthatja e‑mailben, és tetszőleges számú példányban el is mentheti. Egyedül a PDF fájl forrásának illetéktelen „megpiszkálásakor” veszíti az érvényét.

Mennyibe kerül az e‑számla?

Az e‑számla szolgáltatás ingyenes.

Elektronikus számlák hitelesítése*

A Tárhely.Eu Kft. elektronikus számlák előállításához a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által minősített MicroSec Kft. aláíró és időbélyegző tanúsítványait, ill. szolgáltatását használja. A következő leírásban elektronikus számlák hitelesítéséhez talál útmutatót. Figyelem! A lépések végrehajtásához rendszergazdai jogosultsággal kell rendelkeznie a számítógépén.
 1. Telepítse a MicroSec Kft. gyökértanúsítványát a megfelelő linkre kattintva. Ezzel elfogadja a szolgáltatót megbízható hitelesítés szolgáltatónak:

  Frissen kiállított számlákhoz: https://www.e-szigno.hu/rootca2017.crt

 2. Nyissa meg a PDF számlát az Adobe Reader programmal.
 3. Kattintson a dokumentum végén lévő Tárhely.Eu pecsétre.
 4. A felugró ablakban kattintson az „Aláírás tulajdonságok…” gombra: Aláírás tulajdonságok...
 5. A megjelenő „Aláírás tulajdonságai” panelben kattintson a „Tanúsítvány megjelenítése” gombra: Tanúsítvány megjelenítése...
 6. A „Tanúsítvány nézőke” panelen kattintson a „Megbízhatóság” fülre: Megbízhatósági beállítások
 7. Kattintson a „Hozzáadás a megbízható azonosítókhoz…” gombra. Ezután a felugró ablakban kattintson az OK gombra: Megbízhatósági beállítások módosítása: OK
 8. A megjelenő „Kapcsolat beállítások importálása” ablakban legalább a „Hiteles dokumentumok” jelölőnégyzetet pipálja be, majd kattintson az OK gombra: Megbízhatóság: Hiteles dokumentumok
 9. A még nyitott ablakban szintén kattintson az OK gombra. Az elektronikus számlát, ill. aláírást ezzel sikeresen hitelesítette.

Az időbélyeg ellenőrzése*

Az elektronikus számlák tartalmaznak egy időbélyeget is, mely jelzi, hogy a dokumentum az időbélyegzés pillanatában már létezett. Az időbélyeg tanúsítványát szintén ajánlott hitelesíteni.

 1. Ha még nem zárta be az „Aláírás tulajdonságai” panelt, akkor kattintson a „Dátum/Idő” fülre, majd a „Tanúsítvány megjelenítése…” gombra:

  Tanúsítvány megjelenítése

 2. A korábbi 6-9. lépésekben leírtak szerint végezze el a hitelesítést. Ezután bezárhatja az „Aláírás tulajdonságai” panelt.

További hasznos információk*

Figyelem! A változások életbe léptetéséhez szükség lehet a „Tanúsítvány nézőke” ismételt megnyitására, majd OK gombbal történő bezárására. Fontos! A MicroSec Kft. több időbélyegző egységet is használ, ezért előfordulhat, hogy egy korábban elfogadott tanúsítvány nem lesz érvényes a későbbi e‑számlákra. Ezért a tanúsítvány elfogadása helyett javasolt ellenőrizni, hogy a „Kiterjesztett/Bővített kulcshasználat” értéke TimeStamping legyen. Részletes leírást és további tanúsítványokat itt talál: https://srv.e-szigno.hu/index.php?lap=idobelyegzo_tanusitvanyok

 1. Nyissa meg az „Aláírás tulajdonságai” panelen a „Dátum/Idő” fül alatt az időbélyeg tanúsítványt.
  („Tanúsítvány megjelenítése…”)
 2. Kattintson a „Részletek” fülre, és ellenőrizze a „Bővített kulcshasználat” értékét:
  Részletek » Bővített kulcshasználat
  Figyelem! 2019. október 3., 10:00 órától a MicroSec Kft. ECC-alapú időbélyegeket használ.
  Az ECC egy sokkal időtállóbb kriptográfiai algoritmus, mint a korábbi RSA. További információkat ide kattintva talál.

  ECC-alapú időbélyegző tanúsítvány

Elektronikus számlák kontírozása*

Mivel az elektronikus számla nyomtatott példánya nem számít hiteles számviteli bizonylatnak (nagyjából olyan, mintha papíralapú számláról készítenénk fénymásolatot), ezért kinyomtatott e‑számlára nem szabad kontírozni. A könyvelési információkat könyvelője csak az elektronikus számlához rendelheti hozzá!

Szerencsére a vonatkozó jogszabály (2000. évi C. törvény a számvitelről, 167. § (1) és (7) bekezdések) kellő szabadsággal kezeli a problémát, így könyvelőjének több lehetősége is van az e‑számlák kontírozására:

 1. A kontírozási információk elektronikus csatolása az eredeti e‑számlához. Bár a módszer hátránya, hogy technikai feltételei vannak, de létezik ingyenes megoldás, ami megkönnyíti az ilyen módon történő feldolgozást.
 2. számla azonosítójának rögzítése a könyvelési rendszerben. Ez a fajta logikai hozzárendelés talán a legegyszerűbb megoldás, nem jár extra költséggel és megfelel a jogszabályi előírásoknak.
 3. Külön iktatóprogram használata. Ez nagyban megkönnyíti a számlák és könyvelési információk visszakereshetőségét, viszont ha könyvelője még nem rendelkezik ilyen programmal, akkor ez további kiadásokkal járhat.

Természetesen saját könyvelési módszer is kidolgozható, amennyiben az megfelel az egyértelmű hozzárendelés, az elválaszthatatlanság és az utólagos módosíthatóság kizárása alapelveknek.
Forrás: https://elektronikusszamla.hu/tudasbazis/32/e-szamla-kontirozasa

Korábbi, frissítéssel kapcsolatos információk

2016. július 1-től az ún. eIDAS rendelet hatálybalépésével változtak az elektronikus aláírásra vonatkozó jogszabályok, emiatt előfordulhat, hogy elektronikus számlája nem hitelesként jelenik meg. Ha e-számlája hiteles, akkor Önnek nincs további teendője.
További információk: https://e-szigno.hu/eidas.

Korábban már hitelesek voltak az e-számláim, de a legutóbbi most megint nem az. Mi történt?

A fenti jogszabállyal összhangban frissítettük az aláíró tanúsítványunkat, hogy az megfeleljen a még szigorúbb jogszabályi környezetnek. Amennyiben még nem fogadta el az új tanúsítványt, PDF-olvasója érvénytelennek láthatja azt.

Mit kell tennem?

Kérjük, az új aláíró tanúsítvány hitelesítéséhez végezze el ismét az „Elektronikus számlák hitelesítése” részben leírt lépéseket. Előfordulhat, hogy a folymat végén az Adobe Readert újra kell indítania.

* Az oldalon megjelenített információkért és az ebből származó gyakorlatok következményeiből eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, a mindenkori hatályos jogszabályokkal kapcsolatban érdeklődjön könyvelőjénél, adótanácsadójánál. (Akár klasszikus számláról, akár e‑számláról van szó.)

Ingyen domain

regisztráció a csomaghoz

Tárhely rendelése mellé most ajándékba kap tőlünk 1 db domain regisztrációt! Így a csomag ára szinte mindent tartalmaz, amire csak szüksége lehet!
A csomagban foglalt ingyenes domain regisztrációs végződések:

.hu

1 évre

.eu

1 évre

Az ingyenes domain regisztrációt csak minimum egy éves tárhely rendelés mellé, a tárhely megrendelésekor, illetve utólagosan a megrendelést követő második hétig tudjuk biztosítani.