Banki biztonságú offline adatmentés

A mentési rendszer két egymástól független telephelyen két darab, önmagában teljes értékű mentési megoldásból áll. A telephelyek között több mint 4,2 km a távolság, melynek következtében a rendszer a magyarországi pénzintézetekre vonatkoztatott Magyar Nemzeti Bank szabályzatának is megfelel. Így a pénzügyi szektorban is kockázatmentesen alkalmazható a kialakított rendszer.

A két független rendszer telephelyenként tartalmaz 1-1 TSM (IBM Tivoli Storage Manager, új néven IBM Spectrum Protect) szervert, amely az teljes adatkezelést végzi és képes backup megoldásként valamint teljes értékű archiválórendszerként működni. A TSM technológia az inkrementális mentés piacvezető megoldása. Az egyik telephelyen egy IBM TS3500 szalagkönyvtár biztosítja a szalagos adatkezelést, amelynek bővíthetősége több mint 15000 kazetta befogadásáig és 192 LTO drive elhelyezéséig terjedhet. A másik telephelyen IBM TS3310 megoldás áll rendelkezésre, amely 18 LTO drive fogadására alkalmas és 409 kazetta kezelését képes megvalósítani. A rendszerekkel megoldható, hogy a telephelyünkön készült kazetták más helyszínekre szállíthatóak legyenek. Az adatredundancia önmagában a rendszerben is megvalósítható, valamint a kazetták harmadik helyszínre szállításával ez tovább fokozható. Ezúton mind az adatbirtoklási, mind a rendszer- és adat-visszaállítási biztonság igény szerint skálázható.

A rendszer további fontos paramétere a visszaállítási sebesség, melynek köszönhetően bármilyen sérült, vagy elvesztett adat helyreállítása gyakorlatilag azonnal megkezdhető, és igényektől függően akár néhány órán belül kivitelezhető.

Az alábbiakban megadunk néhány egyszerű mentési csomagárat:


Egyszerű archiválás 1 példányban történő elkészítése GB-onként 9 Ft+ÁFA, azaz TB-onként 9000 Ft+ÁFA.
A komplexebb mentési szolgáltatás pontos definiálásához és az így kialakult egyedi igény alapú árazáshoz kérjük, keressen bennünket.
Lépjen kapcsolatba valünk ide kattintva