Szervereinken egy biztonsági beállítást fogunk hamarosan alkalmazni, ami érintheti akár az Ön weboldalát is.

Mikor érinthet engem?
Ha a weboldalán van kapcsolatfelvételi, megrendelési (tehát bármilyen email küldő) lehetőség, amikor egy ügyfél, látogató ír Önnek és Ön és az ügyfél is kap levelet.

Tehát érintett vagyok?
Nem biztos. A weboldalak túlnyomó többségénél jól van beállítva. Kizárólag akkor érintett, ha a weboldala a látogató/megrendelő email címével küldi ki ezeket a leveleket.

Miért gond ez?
Mert ez nemzetközi SPAM szabályokba ütközik. Hamisított levél fejlécnek minősül és nem csak az Ön oldalát, hanem az egész szervert tiltó listára helyezhetik, ami már többször megtörtént.

Bővebben?
A probléma az, hogy ha a levelet úgynevezett "hamisított fejléccel" küldi a rendszere. Ami azt jelenti, hogy pl. a megrendelője, regisztrálója (stb) email fiókjával (citromail, freemail, gmail, yahoo stb.) küldi a weboldala Önnek és ügyfelének is az értesítést. Ezt azonban a szolgáltatók SPAMnek vélik, hiszen se a citromail, freemail, gmail, yahoo stb. levelezések sem az Ön tárhelyén futnak, mégis így küldi a weboldala. Emiatt az egész szervert tiltó listára helyezhetik, ami már többször megtörtént. Helyesen az Ön email címével kéne küldenie a weboldalának ezeket a leveleket.

Mi a megoldás?
3 féle megoldással is javítható.

1. SMTP levélküldés bekapcsolása a weboldalában. (PHPmail helyett)
Érdemes PHPmail helyett SMTP levélküldést alkalmazni.

SMTP beállítás:
Kimenő levelek kiszolgálója: localhost
Felhasználónév: A teljes e-mail cím (pl.: valami@valaki.hu, olyan email cím, ami létezik a nálunk lévő tárhelyén)
Jelszó: Ön adta meg, mikor létrehozta a fiókokat.
Ez a módosítás nagy valószínűséggel megoldhatja a gondot, bár erősen weboldal függő.

2. Javító modul telepítése (leginkább CMS rendszerek esetén, pl.: Joomla, WordPress stb)
A weboldalához -amennyiben elérhető- olyan modult telepíteni, ami ezt a hibás funkciót javítja.


3. PHP paraméter javítása
A PHP mail függvénynél az alábbiak szerint:  http://tarhely.eu/ugyfeladmin/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=154
- Itt a "From" paraméter és az "f" kapcsoló után az általunk küldött példa szerint kell alkalmazni a küldő email címet (olyan email cím, ami létezik a nálunk lévő tárhelyén).
- Az ügyfél (aki ír Önnek, rendel Öntől stb) email címét "reply-to" paraméterbe kell megadni.

Eddig miért működhetett?
Ez egy olyan beállítás volt, amit korábban kevésbé szankcionáltak nemzetközileg, így az ügyfeleink igényeinek megfelelően (hogy sok oldalt ne kelljen módosítani) engedélyeztük. Az utóbbi hónapokban azonban a legnagyobb levelezési szolgáltatók (gmail, citromail, freemail, yahoo stb.) egyre jobban szigorítottak és emiatt többször került tiltó listára a szerver, így az adott szerveren lényegében mindenki tiltó listára került és nem tudtak megfelelően levelezni.

Mikor változik a jelenlegi helyzet?
Ügyfeleink kérésére megpróbáljuk minél tovább húzni, de amint ismét tömegesen helyezik SPAM listára emiatt a szervereinket, azonnal cselekednünk kell.Csütörtök, Április 10, 2014

« Vissza